Европско лудило путовања
Европско лудило лета Туризма почиње

ДАТУМ

Причало се много о томе да се овог лета спрема „осветнички туризам“, односно да ће туристи изврпити „освету“ путовањима за све 3 претходне године када нису могли, или су смањено могли путовати (2020, 2021, 2022.), али изгледа да је и највећим оптимистима промакла димензија овог феномена. Наиме, овакав пораст путовања није виђен још од 70-их година 20. века. Уместо уобичајених 80%, веће је продато 96% летњих аранжмана по свету, а онда ће се тражити нове дестинације, проширење капацитета где је то могуће, и наравно, рад на сезони 2024!

Број Американаца који путују у Европу је већи 600% у односу на 2021, а и цене хотела су нагло скочиле. Према American Express Global Business Travel-у, цене хотела у Европи ће доживети највећи раст током 2023. Париз (пораст од 10% у односу на претходну годину), Стокхолм (9%),  Даблин (8,5%). Ово су дестинације за које је смештај највише скочио у поређењу са другима.

Гужве су на улицама огромне. Кажу да је тешко и кретати се улицама од силних туриста. А и
нове серије и филмови играју важну улогу – Према подацима са сајта Expedia, претрага летова до градова на Сицилији — идиличном острву где је снимана друга сезона „Белог Лотоса“ („The White Lotus“) — порасла је овог лета за троцифрену цифру.  Такође претрага до Месине порасла за невероватних 335% и Палерма за 180%. Свакако, ово ће бити најлуђе, најскупље лето са највећим гужвама у претходних 45 до 50 година!

СВИђа вам се овај чланак? ПОДЕЛИте: