airport-ge8072a08f_1280

Визни режим

Овде можете пронаћи податке о визним режимима појединих земаља:

Јужна Африка – Визе су потребне, укључујући и за носиоце путног листа у транзиту. Амбасада Јужноафричке Републике у Мађарској је обавестила да се од 1. јуна 2022. године захтеви за визе подносе лично, у радно време, од понедељка до петка у периоду од 09-12 часова, те да неће бити прихваћени захтеви за визу поднети путем  поште, курира или од стране трећих лица. Рок важења пасоша ради путовања мора бити 6 месеци од дана планираног уласка. Додатно, морају постојати две слободне странице у пасошу приликом уласка у земљу.

Уједињени Арапски Емирати – Виза није потребна, максимални боравак 90 дана.

Индија – Електронска виза. Туриста може ући само преко 26 одређених аеродрома или 3 одређене луке. http://www.traveldocs-india.com/

Кина – Виза није потребна, максимални боравак 30 дана.

 

 

САД – Захтеви за визе се подносе електронским путем, посредством on-line обрасца DS-160 (неусељеничке визе) и DS-260 (усељеничке визе). Подносиоци захтева старији од 13 и млађи од 80 година су обавезни да обаве разговор у ДКП САД, где се визе и издају. САД не издају визе на аеродромима. Информације о поступку подношења захтева за визу и Амбасаде САД у Београду www.belgrade.usembassy.gov.

Канада – Држављанима Републике Србије је потребна виза за улазак у Канаду. Захтев за визу се подноси у Центру за подношење захтева за визу у Београду, ул. Скендербегова 3, тел: +38117320035, имејл-адреса: info.canseriom@vfshelpline.com. Захтев је могуће поднети и on-line:
http://vfsglobal.ca/canada.

Бразил – Виза није потребна, максимални боравак 90 дана.

Мексико – Виза је бесплатна за боравак који није лукративне природе. Од обавезе поседовања важеће визе изузети држављани Р.Србије који могу да докажу легални боравак у САД, Канади и Јапану, а циљ путовања им је туристички, пословни или транзит. Виза се добија у Амбасади Мексика у Београду.

Албанија – Албанија је део Отвореног Балкана – улази се с личном картом и боравак је неограничен.

Северна Македонија – Северна Македонија је део Отвореног Балкана – улази се с личном картом и боравак је неограничен.

Шенгенски простор – Виза није потребна, али је могуће остати 90 дана (не мора бити непрекидно) у току било којих узастопних 180 дана у години.

БиХ – Улази се с личном картом, дозвољени боравак је 90 дана у периоду од 6 месеци.

Црна Гора – Улази се с личном картом, дозвољени боравак је 90 дана у периоду од 6 месеци.

Русија – Виза није потребна, максимални боравак 30 дана. Ако особа нема биометријски пасош, потребна је е-виза.

Украјина – Виза није потребна, максимални боравак 90 дана у току периода од 180 дана.

Румунија – Виза није потребна, максимални боравак 90 дана у току периода од 180 дана.

Бугарска – Виза није потребна, максимални боравак 90 дана у току периода од 180 дана.

Белорусија – Виза није потребна, максимални боравак 30 дана.

Виза је потребна. Држављанима Републике Србије потребна је виза и приликом транзита, чак и када не пролазе кроз пасошку контролу, већ одмах настављају путовање (Direct Airside Transit Visa).  Додатне информације доступне су на сајту:  http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/ . Захтеви за УК визе подносе се у TLS Contact центру у Београду.

Виза је потребна и вади се онлајн – Online Visitor e600, на сајту: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/visitor-600/tourist-stream-overseas , цена је од 150 аустралијских долара

СВИђа вам се овај чланак? ПОДЕЛИте: