O nama

О НАМА

ВЛАДИМИР ЦВЕТКОВИЋ

Vladimir Cvetković

Одрасла особа са лицем младића, хомолуденс, авантуриста, неки кажу и  филантроп.

Разлог зашто се заинтересовао за путованја заслужно је његово претходно занимање – манекенство. Владимир Цветковић се успешно бавио манекенством како у Србији тако и у иностранству. Готово да код нас нема познатог фотографа и креатора за кога Владимир није радио а красио је и многе насловнице светских магазина. Радио безброј модних ревија, каталога, кампанја, адверторијала, едиторијала, билборда, ТВ реклама. Учествовао на светским такмичењима модела два пута и оба пута освојио пехар за Србију. Први пут 2001-ве године у Шангају (Кина) као најбољи манекен на сцени, и 2005 те године на светском такмичењу у Дубаи-у. Тада је освојио 3 место у генералном пласману од 100 модела из целог света. До сада нико од мушких и женских манекена са ових простора није успео да има овакав пласман и однесе награду са светског такмичења два пута. Владимир је постао прави амбасадор своје земље.

Након 13 година рада као манекен (од тога 10 година у иностранству) постао је власник франшизе за трансплантацију косе чиме се и данас бави. Први је у Србију донео франшизу за појединачно пребацивање фоликула и постао пионир и оснивач златних стандарда у трансплантацији косе АХТ методом. Рођен је 4 Септембра 1976 године у Новом Саду, где и данас живи.

Због претходне природе посла којим се бавио, честим путовањима заволео је такав животни стил па своје слободно време и данас користи за путовања. Пропутовао је више од 100+ држава од тога већину неколико пута. Желео је да са својим честим сапутником несебично подели своје приче о путовањима, различитим културама и обичајима, и са другим путницима. 

ЖИКИЦА МИЛОШЕВИЋ

Жикица Милошевић је рођен 13. маја 1970. у Сремској Митровици, а почео своју каријеру у туристичком новинарству као заменик уредника у београдском часопису Travel Magazine 2002. године, где је радио на тој позицији до 2004. године, а путописе је писао до 2015. године.

Касније, био је путописац и уредник путописних рубрика за часописе Color Press Grupe: CKM, Joy, Brava Casa, Лепота и здравље, Intelligent Life (од 2005. до 2016.), као и портала Култура на длану. Уредник часописа „Hello Travel“.

Носилац је културних пројеката као што су Дворци Србије, а по образовању је мастер електротехнике и рачунарства, тренутно при крају докторских студија на Факултету техничких наука.

Написао је две књиге поезије и књигу популарне историје „Изгубљени у равници“. Певач је бендова „Sputñik”, “Gothic Christ” и „Луноход“.

Žikica